Administratorzy użytkowników organizacji mogą aktywować oraz zawieszać użytkowników w organizacji.
Uwaga: Jeśli użytkownik zostanie usunięty ze wszystkich obszarów roboczych , zostanie automatycznie zawieszony w organizacji. Gdy użytkownik zostanie ponownie dodany do co najmniej jednego obszaru roboczego, zostanie ponownie aktywowany.
Aktywuj użytkowników
Po przywróceniu zawieszonego użytkownika zyskuje on dostęp do serwisu Workiva, a jego przynależność do Twojej organizacji oraz do poprzednich obszarów roboczych zostaje przywrócona.
Uwaga: Nie można przywrócić zawieszonych użytkowników, którzy należą do więcej niż jednej organizacji.
Aby aktywować użytkowników:
- W panelu administracyjnym organizacji ( ) przejdź do sekcji „ ” (Zarządzanie tożsamościami i dostępem) > „Identities” (Tożsamości) > „People” (Użytkownicy) .
- Użyj pól wyboru, aby zaznaczyć zawieszonego użytkownika lub użytkowników, których chcesz przywrócić.
- Na pasku narzędzi kliknij opcję „ ” (Ustawienia użytkowników), dodaj „ ” (Użytkownik z kontem w chmurze) i wybierz „ ” (Użytkownicy z kontem w chmurze). Aktywuj użytkowników „ ” (Użytkownicy z kontem w chmurze).
- Kliknij , a następnie aktywuj , aby potwierdzić.
Zawieś użytkowników
W przypadku zawieszenia użytkownika zostaje on zawieszony w Twojej organizacji oraz w obszarach roboczych, których jest członkiem. W czasie zawieszenia nie będą mieli dostępu do serwisu Workiva. Można zawiesić jednego lub kilku użytkowników jednocześnie.
Uwaga: Nie można zawiesić użytkowników należących do więcej niż jednej organizacji. Zawieszenie konta nie spowoduje zmiany ani cofnięcia żadnych uprawnień przyznanych temu kontu.
Aby zawiesić użytkowników:
- W panelu administracyjnym organizacji ( ) przejdź do sekcji „ ” (Zarządzanie tożsamościami i dostępem) > „Identities” (Tożsamości) > „People” (Użytkownicy) .
- Użyj pól wyboru, aby zaznaczyć użytkownika lub użytkowników, których chcesz zawiesić.
- Na pasku narzędzi kliknij opcję „ ” (Usuń), wybierz opcję „ ” ( ) oraz „ ” ( ) i „Suspend users” (Zablokuj użytkowników) .
- Kliknij „ ” (Zawieszenie) , aby potwierdzić, że rozumiesz, iż po zawieszeniu konta wybrani użytkownicy nie będą mieli dostępu do serwisu Workiva.
Aby całkowicie usunąć użytkownika z organizacji, zapoznaj się z artykułem „ ” (Usuwanie użytkowników organizacji) .
Aby usunąć użytkownika z obszaru roboczego, zapoznaj się z artykułem „ ” (Usuwanie użytkownika z obszaru roboczego) .