To ting styrer hva du kan gjøre med en visualisering fra Workiva Carbon: rollen som er tildelt deg i arbeidsområdet, og tillatelsene som er angitt for hver enkelt visualisering.
- Din rolle gir deg tilgang til funksjonen. Det avgjør om du i det hele tatt kan opprette og redigere visualiseringer.
- Tillatelser gir deg tilgang til en spesifikk visualisering. De bestemmer hvilke visualiseringer du kan åpne, redigere og dele.
Dette samsvarer med hvordan roller og tillatelser fungerer på tvers av Workiva-plattformen. Se artiklene våre om forståelse av roller og tillatelser for å lære mer.
Merknad : Denne artikkelen dekker visualiseringer bygget fra Workiva Carbon-data. GRC-visualiseringer fungerer annerledes, og BI-rollene og -tillatelsene som er beskrevet her gjelder ikke.
Roller
En arbeidsområdeeier eller organisasjonsadministrator tildeler én av tre roller fra medlemslisten for arbeidsområdet.
- BI-lesere har kun skrivebeskyttet tilgang. De kan få tilgang til skjermbildet Rapportvisualiseringer og åpne visualiseringene som er delt med dem, men de kan ikke opprette, redigere, lagre eller sette inn en visualisering i en fil.
- BI-byggere har alle mulighetene som er gitt til BI-lesere. De kan også lage sine egne visualiseringer, redigere de som er delt med dem (som eier eller redaktør), og sette dem inn i dokumenter, presentasjoner eller regneark.
- BI-administratorer har alle mulighetene som er gitt til BI-lesere og BI-byggere. De kan også administrere tillatelser for enhver visualisering i arbeidsområdet. Hvis de åpner en de ikke har tilgang til, kan de gi seg selv tilgang i stedet for å spørre eieren.
| BI-administrator | BI-bygger | BI-visning | |
|---|---|---|---|
| Åpne rapportvisualiseringer og visualiseringene som er delt med deg | ✓ | ✓ | ✓ |
| Filtrer en visualisering for å utforske dataene | ✓ | ✓ | ✓ |
| Lag en visualisering | ✓ | ✓ | |
| Endre og lagre en visualisering du har tilgang til | ✓ | ✓ | |
| Sett inn en visualisering i et dokument, en presentasjon eller et regneark | ✓ | ✓ | |
| Slett og administrer tillatelser for visualiseringene du eier | ✓ | ✓ | |
| Administrer tillatelser for enhver visualisering i arbeidsområdet | ✓ | ||
| Gi deg selv tilgang til en visualisering du ikke kan åpne | ✓ |
Merknad : Det å være BI-administrator gjør deg ikke til eier av alle visualiseringer. En administrator som ikke eier en visualisering, kan administrere tillatelsene, men kan ikke slette den.
Tillatelser
Hver visualisering har sine egne tillatelser. Når du oppretter en, er den bare synlig for deg inntil du deler den.
- Brukere kan åpne en visualisering og utforske den, inkludert å bruke sine egne filtre. De kan se hvordan den er bygget opp, men de kan ikke endre strukturen eller stilen, lagre endringer eller administrere tillatelser.
- Redaktører har alle mulighetene som er gitt til seere. De kan også endre og lagre visualiseringen, men de kan ikke slette den eller administrere tillatelsene.
- Eiere har full tilgang. I tillegg til redigeringstilgang kan eiere slette visualiseringen, dele den, administrere tillatelsene og gjøre noen andre til eier.
| Eier | Redaktør | Visning | |
|---|---|---|---|
| Åpne visualiseringen | ✓ | ✓ | ✓ |
| Filtrer det for å utforske dataene | ✓ | ✓ | ✓ |
| Endre strukturen eller stilen og lagre | ✓ | ✓ | |
| Slett det | ✓ | ||
| Administrer tillatelsene | ✓ |
Tildel tillatelser
Hvis du er eier av en visualisering eller BI-administrator, kan du administrere hvem som har tilgang til den.
- Åpne visualiseringen i visualiseringsredigereren.
- Klikk på Tillatelser i overskriften øverst til høyre.
- Velg eller søk etter en samarbeidspartner, og velg deretter om de er en Eier , Redaktør eller Leser .
For å endre noens tilgang, velg et annet tillatelsesnivå ved siden av navnet deres. For å fjerne tilgangen deres, hold musepekeren over navnet deres og klikk på Fjern på høyre side.
Du kan bare dele en visualisering med personer som allerede har en BI-rolle. Noen uten rolle vil ikke vises i søket.
Merknad : Du kan også få tilgang til tillatelser fra skjermbildet Rapporter visualiseringer ved å bruke alternativmenyen i en visualisering.
Tilgang til karbondata
Tillatelser kontrollerer tilgang til en visualisering, men påvirker ikke tilgangen til dataene bak den. Dataene du kan se i Workiva Carbon er de samme dataene du ser i rapportvisualiseringer, slik at to personer kan åpne den samme visualiseringen og se forskjellige resultater.
Tillatelser på innsatte visualiseringer
Når en visualisering settes inn i et dokument, en presentasjon eller et regneark, følger den tillatelsene til den filen. Alle som kan åpne filen kan se den innsatte visualiseringen, uavhengig av om de har riktig rolle. Roller og tillatelser styrer bygging og redigering av visualiseringer, ikke lesing av en rapport som inneholder en.
Merknad : Kilden Visualiseringer i Tilkoblinger-panelet vises bare for BI-administratorer og BI-byggere, og du trenger tillatelse til å redigere filen du setter inn i.
Når du ikke har tilgang
Hvis du åpner en lenke til en visualisering du ikke har tillatelse til å se, forteller siden deg at du ikke har tilgang i stedet for å laste den inn. Derfra:
- Hvis du kan administrere tillatelser for visualiseringen, noe som i de fleste tilfeller betyr at du er BI-administrator, velger du Åpne tillatelser for å gi deg selv tilgang.
- Ellers kontakter du eieren av visualiseringen og be om redigeringstillatelse eller lesertillatelse.
Uansett, Tilbake til rapportvisualer tar deg tilbake til hele listen.
Skrivebeskyttet modus
En visualisering åpnes i skrivebeskyttet modus når du har visningstillatelse til den, eller når rollen din er BI-visning. Skrivebeskyttethet gjelder for hvordan visualiseringen er bygget opp, ikke for hvordan du utforsker den.
- Fanene Struktur og Stil er skrivebeskyttet. Du kan se hvordan visualiseringen er satt sammen, men du kan ikke endre den.
- Fanen Filter forblir interaktiv, slik at du kan begrense dataene for å svare på dine egne spørsmål. Filtre du bruker på denne måten lagres ikke og påvirker ikke hva andre ser.
- Det finnes ingen Lagre -knapp, og du kan ikke gi visualiseringen nytt navn.