Ägarna till arbetsytorna och Org Workspace Admins kan tilldela och uppdatera roller samt ange standardroller. Roller som är tillgängliga i en arbetsyta baseras på lösningsuppsättningen. För en lista över roller, se Roller på arbetsytan.
Uppdatera roller för en användare
För att uppdatera en användares roll:
- Klicka på namnet på din arbetsyta längst upp till höger och välj Medlemmar.
- Bredvid den användare du vill uppdatera dubbelklickar du på fältet för roller på arbetsytan eller väljer redigeringsikonen.
- Välj en eller flera roller och tryck på Enter, eller klicka på check-ikonen.
- Klicka på Apply Changes för att avsluta.
Uppdatera roller för flera användare
När du har flera användare att uppdatera kan du spara tid genom att tilldela eller ta bort roller i klump. Det är bäst att välja de användare som du vill tilldela samma roll till eller ta bort samma roll från.
Om du vill uppdatera flera användarroller samtidigt:
- Klicka på namnet på din arbetsyta längst upp till höger och välj Medlemmar.
- Markera de medlemmar du vill uppdatera, klicka på Edit i verktygsfältet och välj Roles.
- Markera för att tilldela en roll eller avmarkera för att ta bort en roll. Ett streck i en kryssruta anger att endast vissa av de valda användarna redan har den här rollen. Roller som är gråmarkerade kan inte tilldelas.
- Klicka på Apply för att avsluta.
Aktivera eller inaktivera roller
Alla roller som är aktiverade kan tilldelas en användare. Du kan också inaktivera roller så att de inte kan tilldelas genom att gå till fliken Roles under Workspace Settings, markera de roller du vill inaktivera och klicka på Disable. Om du inaktiverar en roll som redan är tilldelad kommer användaren inte längre att ha den rollen förrän den aktiveras igen.
Obs: Det går inte att inaktivera en roll som är inställd som standardroll.
Ange standardroller
När du lägger till nya användare i en arbetsyta tilldelas de automatiskt vissa roller som standard. Du kan själv ange dessa standardroller om du vill tilldela nytillkomna användare roller som du själv väljer.
För att ange standardroller:
- Klicka på namnet på din arbetsyta uppe till höger och välj Settings för att öppna inställningarna för arbetsytan.
- På fliken Roles väljer du Set default roles i verktygsfältet.
-
Dubbelklicka på inmatningsfältet eller klicka på redigeringsikonen.
Obs: Du kan välja Återställ till arbetsytans standardinställningar om du vill återställa de ursprungliga standardrollerna.
- Välj en eller flera roller och tryck på Enter, eller klicka på check-ikonen.
- Klicka på Spara för att avsluta.
Om du behöver ta bort några standardroller markerar du X för varje roll i listan och klickar på Spara .