Ostatnie wydania platformy Workiva obejmowały ulepszenia następujących produktów i funkcji.
Więcej informacji na temat każdej pozycji znajduje się w poniższych sekcjach.
Chains
Nowość: Konfigurowalny limit czasu odczytu HTTP dla złącza Tableau
Arkusze kalkulacyjne
Nowość: Aktualizacja AI Companion: Inteligentniejsze wstawianie tabel
XBRL
Nowość: Opcja zawijania tekstu w panelu szczegółów faktów XBRL
Chains
Limit czasu odczytu HTTP dla złącza Tableau jest teraz konfigurowalny
W łączniku Tableau można teraz ustawić wartość limitu czasu odczytu HTTP. Wartość ta musi być liczbą całkowitą (1, 2, 3,…) większą od 0, a wartością domyślną jest 180. Maksymalna wartość wynosi 2 147 483 647, czyli około 68 lat.
Arkusze kalkulacyjne
Aktualizacja AI Companion: inteligentniejsze wstawianie tabel
Wstawiając tabele wygenerowane przez sztuczną inteligencję bezpośrednio do arkuszy kalkulacyjnych, masz teraz pełną kontrolę nad zachowaniem swoich formuł. AI Companion automatycznie wykrywa formuły i podaje opcje rozmieszczenia, aby zapobiec uszkodzeniu danych.
Jak to działa
Tabele standardowe: Jeśli w tabeli nie ma formuł, zobaczysz standardowy przycisk Wstaw dostępny po jednym kliknięciu, który pozwoli zachować porządek.
Tabele ze formułami: Przycisk Wstaw automatycznie zmienia się w rozwijaną listę podzieloną na dwie opcje:
- Przesuń odwołania do formuł: (Domyślne) Automatycznie dostosowuje odwołania do komórek w zależności od miejsca wklejenia tabeli, dzięki czemu formuły pozostają aktywne i dokładne.
- Nie przesuwaj odwołań do formuł: Blokuje oryginalne odwołania do komórek dokładnie tak, jak zostały napisane, niezależnie od tego, gdzie znajdzie się tabela.
XBRL
Opcja zawijania tekstu w panelu szczegółów faktów XBRL
Teraz możesz zawijać cały tekst pojawiający się w panelu szczegółów faktów XBRL. Przydaje się to, ponieważ zapewnia, że długie nazwy pojęć będą widoczne bez ucinania.
Aby włączyć tę opcję, należy zaznaczyć trójkąt na pasku menu panelu [ Szczegóły faktu , a następnie zaznaczyć (zaznaczyć) przycisk „Włącz zawijanie tekstu”. Po włączeniu ustawienie będzie obowiązywać dla każdego użytkownika.