Wszystkie konwersje przeprowadzane są w czasie rzeczywistym, a przekonwertowane dane są przechowywane wyłącznie w pamięci tymczasowej. Oznacza to, że na platformie tagowania raportów Workiva nie są przechowywane żadne dane. Po upływie 15 minut zostaną one zresetowane i usunięte. Jest to środek bezpieczeństwa, ale ma on zastosowanie również wtedy, gdy po przesłaniu plików na platformę przez 15 minut nie będziesz wykonywał żadnej aktywności. W takim przypadku po prostu będziesz musiał ponownie przesłać pliki i kontynuować od miejsca, w którym skończyłeś.
Jeśli konwersja przekroczy limit czasu, a dane zostaną zresetowane i usunięte przed pobraniem przekonwertowanych plików, konieczne będzie ponowne przekonwertowanie plików w celu pobrania wynikowego pliku iXBRL (pakiet zip).