Zobacz mój profil
Aby uzyskać dostęp do swojego profilu, kliknij ikonę profilu w prawym górnym rogu, a następnie wybierz opcję „Mój profil ”. Twój profil składa się z trzech części:
- Profil zawiera podstawowe informacje, takie jak imię i nazwisko, adres e-mail oraz zdjęcie profilowe.
- W sekcji „Ustawienia” znajdują się opcje dotyczące strefy czasowej, formatu daty oraz kraju.
- W sekcji „Bezpieczeństwo” znajdują się informacje dotyczące logowania oraz opcja resetowania hasła.
Uwaga : Zalecamy przypisanie unikalnego adresu e-mail do każdego profilu w Workiva. Dostęp do łańcuchów opiera się w szczególności na tym, że każdy profil posiada oddzielny adres e-mail — co oznacza, że użytkownicy korzystający z tego samego adresu e-mail nie będą mieli dostępu do narzędzia Chain Builder.
Tokeny API EDGAR Next User
Możesz również zarządzać swoimi tokenami EDGAR Next User API, wybierając zakładkę „Tokeny EDGAR Next User API” w swoim profilu. Tokeny te można uzyskać od SEC i wprowadzić je tutaj, aby wykorzystać je w przyszłych zgłoszeniach.
Przypomnienie: Tokeny API użytkownika tracą ważność co 30 dni i należy je ponownie wygenerować za pośrednictwem panelu EDGAR.
Prześlij zdjęcie profilowe
W zakładce „Profil” możesz dodać zdjęcie profilowe. Dodanie zdjęcia profilowego może ułatwić współpracę z zespołem, na przykład poprzez korzystanie z komentarzy i zadań. Jest to opcjonalne, a zdjęcia są przechowywane w Stanach Zjednoczonych lub w UE.
Aby dodać zdjęcie profilowe:
- Kliknij opcję „Prześlij zdjęcie ” pod swoimi inicjałami.
- Wybierz obraz, który chcesz przesłać z komputera. Kliknij „Otwórz ”.
- Sprawdź obraz i kliknij „Zapisz ”.
Uwaga : W zależności od ustawień Twojej organizacji niektóre dane profilowe mogą być zarządzane przez organizację.
Zarządzaj swoimi ustawieniami
Strefa czasowa
W zakładce „Ustawienia” możesz wybrać swoją strefę czasową. Aby zaktualizować strefę czasową, wybierz ją z listy rozwijanej i kliknij „Zapisz zmiany ”. Odśwież stronę, aby wyświetlić zaktualizowaną strefę czasową.
Język interfejsu użytkownika
W zakładce „Preferencje” można również wybrać język interfejsu Workiva. Język jest domyślnie ustawiony na angielski (USA). Aby zmienić język interfejsu, wybierz odpowiednią lokalizację z listy rozwijanej, kliknij „Zapisz zmiany ” i odśwież stronę.
Dowiedz się więcej o internacjonalizacji interfejsu użytkownika w Workiva .
Zresetuj hasło
W zakładce „Bezpieczeństwo” możesz zresetować swoje hasło.
Aby zresetować hasło:
- W sekcji „Mój profil” przejdź do zakładki „Bezpieczeństwo”.
- W sekcji „Bezpieczeństwo” kliknij przycisk „Zresetuj hasło ”.
- W oknie dialogowym kliknij opcję „Zresetuj hasło ”.
Następnie otrzymasz wiadomość e-mail, która pozwoli Ci ustawić nowe hasło. Link do zresetowania hasła zawarty w wiadomości e-mail traci ważność po 24 godzinach.
Jeśli nie możesz się zalogować, nadal możesz zresetować hasło na stronie logowania. Kliknij opcję „Problemy z logowaniem”, a następnie wprowadź swoją nazwę użytkownika i kliknij „Wyślij e-mail ”.