Administratorzy użytkowników organizacji ( ) mogą usuwać użytkowników, którzy nie muszą już należeć do organizacji. Jeśli usuniesz członka ze swojej organizacji, zostanie on automatycznie usunięty ze wszystkich obszarów roboczych w tej organizacji. Wszystkie ich dokumenty i działania są przechowywane w celach archiwalnych.
Usuń użytkownika
Aby usunąć użytkownika z organizacji:
- W panelu administracyjnym organizacji , przejdź do sekcji Zarządzanie tożsamościami i dostępem > Tożsamości > Użytkownicy .
- Znajdź użytkownika, korzystając z funkcji wyszukiwania lub przewijając listę. Zaznacz pole obok nazwy użytkownika.
- Kliknij „ ” (Usuń „ ”) na pasku narzędzi, a następnie wybierz „ ” (Usuń użytkowników „ ”).
- Kliknij „ ” (Usuń ), aby zakończyć.
Zbiorcze usuwanie użytkowników za pomocą pliku CSV
Aby usunąć listę użytkowników z organizacji za pomocą pliku CSV:
- W panelu administracyjnym organizacji „ ” ( ) przejdź do sekcji „ ” (Zarządzanie tożsamościami i dostępem) > „Identities” (Tożsamości) > „People” (Użytkownicy) ( ).
- Kliknij „ ” (Usuń „ ”) i wybierz opcję „ ” (Usuń użytkowników z pliku „ ”).
- Kliknij , pobierz szablon , który pomoże Ci w prawidłowym sformatowaniu dokumentu, a następnie wypełnij szablon. Jeśli korzystasz z własnego pliku, upewnij się, że nazwy kolumn są zgodne z nazwami w szablonie.
- Prześlij plik i kliknij „ ” (Prześlij plik), a następnie „ ” (Prześlij plik).
- Zapoznaj się z listą użytkowników, którzy zostaną usunięci.
- Kliknij „ ” (Usuń użytkowników) .
- Kliknij . Prześlij kolejny plik , aby usunąć kolejnych użytkowników za pomocą innego pliku, lub kliknij . Zakończ .