Zresetuj hasło użytkownika
Administratorzy użytkowników w organizacji mogą zresetować hasło użytkownika, jeśli ten je zapomni. Po zresetowaniu hasła użytkownika jego dotychczasowe hasło zostaje wyłączone, a użytkownik otrzymuje wiadomość e-mail z linkiem do zresetowania hasła, który traci ważność po 24 godzinach.
Uwaga: Tylko administrator użytkowników w organizacji macierzystej danego użytkownika może zresetować jego hasło.
Aby zresetować hasło użytkownika:
- W panelu administracyjnym organizacji przejdź do sekcji „Zarządzanie tożsamością i dostępem ” > „Tożsamości” > „Użytkownicy ”.
- Znajdź użytkownika, korzystając z funkcji wyszukiwania lub przewijając listę. Zaznacz pole obok nazwy użytkownika.
- Kliknij opcję „Zresetuj hasło” na pasku narzędzi.
- Kliknij „Zresetuj hasło” , aby zakończyć.
Zresetuj swoje hasło
Jeśli chcesz zresetować swoje hasło, możesz to zrobić na stronie logowania. Będziesz potrzebować swojej nazwy użytkownika.
- Na stronie logowania wprowadź swoją nazwę użytkownika i przejdź dalej.
- Kliknij „Nie pamiętasz hasła?” i wprowadź swoją nazwę użytkownika, aby wysłać wiadomość e-mail z linkiem do zresetowania hasła na adres powiązany z podaną nazwą użytkownika.
- W wiadomości e-mail kliknij link, aby przejść do strony „Zmień hasło ”.
- Na stronie „Zmień hasło ” sprawdź swoją nazwę użytkownika i wprowadź nowe hasło.
- Kliknij „Zapisz zmiany ”, aby zakończyć proces resetowania hasła.