Arbeidsområdeeiere og Organisasjonsadministratorer for arbeidsområde kan tilordne og oppdatere roller, samt angi standardroller. Roller som er tilgjengelige i et arbeidsområde er basert på løsningssettet. For en liste over roller, se Arbeidsområderoller .
Oppdater roller for en bruker
Slik oppdaterer du en brukers rolle:
- Klikk på navnet på arbeidsområdet ditt øverst til høyre og velg Medlemmer .
- Ved siden av brukeren du vil oppdatere, dobbeltklikker du på feltet for arbeidsområderoller eller velger redigeringsikonet.
- Velg én eller flere roller og trykk Enter , eller klikk på hakeikonet.
- Klikk på Bruk endringer for å fullføre.
Oppdater roller for flere brukere
Når du har flere brukere å oppdatere, kan du tilordne eller fjerne roller samtidig for å spare tid. Det er best å velge brukerne du vil tilordne samme rolle til eller fjerne samme rolle fra.
Slik oppdaterer du flere brukerroller samtidig:
- Klikk på navnet på arbeidsområdet ditt øverst til høyre og velg Medlemmer .
- Velg medlemmene du vil oppdatere, klikk på Rediger i verktøylinjen, og velg Roller .
- Kryss av for for å tilordne en rolle eller fjern merkingen for for å fjerne en rolle. En bindestrek i en avmerkingsboks indikerer at bare noen av de valgte brukerne allerede har denne rollen. Roller som er nedtonet kan ikke tildeles.
- Klikk på Bruk for å fullføre.
Aktiver eller deaktiver roller
Enhver rolle som er aktivert kan tilordnes til en bruker. Du kan også deaktivere roller for å forhindre at de tildeles ved å gå til fanen Roller under Arbeidsområdeinnstillinger , velge rollene du vil deaktivere og klikke på Deaktiver . Hvis du deaktiverer en rolle som allerede er tildelt, vil ikke brukeren lenger ha den rollen før den aktiveres igjen.
Merk: Du kan ikke deaktivere noen rolle som er angitt som standardrolle .
Angi standardroller
Når du legger til nye brukere i et arbeidsområde, tildeles de automatisk bestemte roller som standard. Du kan angi disse standardrollene selv hvis du vil tilordne roller du selv velger til nylig tillagte brukere.
Slik angir du standardroller:
- Øverst til høyre klikker du på navnet på arbeidsområdet ditt og velger Innstillinger for å åpne arbeidsområdeinnstillingene.
- På fanen Roller velger du Angi standardroller i verktøylinjen.
-
Dobbeltklikk på inndatafeltet, eller klikk på redigeringsikonet.
Merk: Du kan velge Tilbakestill til standardinnstillinger for arbeidsområde hvis du vil tilbakestille til de opprinnelige standardrollene.
- Velg én eller flere roller og trykk Enter , eller klikk på hakeikonet.
- Klikk på Lagre for å fullføre.
Hvis du må fjerne standardroller, merker du av for hver rolle i listen og klikker på Lagre .
<!--Use custom roles
Custom roles allow you to use a role that has specific capabilities that aren't available in standard roles.
They can only be created by Workiva Support Users. Contact your Customer Success Manager if you have questions about adding custom roles in your account.
<h3 id="h_01HNRVWCQFHW8YD2C5H317RFTA">Edit or archive custom roles</h3>Note: You can only edit or archive custom roles, not Workiva roles that are already provided in your solution.
If you want to edit an existing custom role, select the custom role and click Edit to edit its abilities.
Or if you no longer plan to use a custom role anymore, you can archive the role by clicking Edit and then clicking Archive.
If you want to restore any archived roles, go to the main Roles tab and click on Archived Roles to see a list of all archived roles. You can then click on an archived role and restore an archived role from there.