Werkruimte-eigenaren en Organisatiewerkruimtebeheerders kunnen rollen toewijzen en bijwerken, en standaardrollen instellen. De beschikbare rollen in een werkruimte zijn gebaseerd op de set oplossingen. Voor een lijst met rollen, zie Werkruimterollen .
Rollen voor een gebruiker bijwerken
Om de rol van een gebruiker bij te werken:
- Klik rechtsboven op de naam van uw werkruimte en selecteer Leden .
- Dubbelklik naast de gebruiker die u wilt bijwerken op het veld 'Werkruimterollen' of selecteer het bewerkingspictogram.
- Selecteer een of meer rollen en druk op Enter , of klik op het selectievakje.
- Klik op Wijzigingen toepassen om te voltooien.
Rollen bijwerken voor meerdere gebruikers
Wanneer u meerdere gebruikers moet bijwerken, kunt u rollen in bulk toewijzen of verwijderen om tijd te besparen. Het is het beste om de gebruikers te selecteren aan wie u dezelfde rol wilt toewijzen of van wie u dezelfde rol wilt verwijderen.
Om meerdere gebruikersrollen tegelijk bij te werken:
- Klik rechtsboven op de naam van uw werkruimte en selecteer Leden .
- Selecteer de leden die u wilt bijwerken, klik op Bewerken in de werkbalk en kies Rollen .
- Vink aan om een rol toe te wijzen of vink uit om een rol te verwijderen. Een streepje in een selectievakje geeft aan dat slechts een deel van de geselecteerde gebruikers deze rol al heeft. Rollen die grijs zijn weergegeven, kunnen niet worden toegewezen.
- Klik op Toepassen om te voltooien.
Rollen in- of uitschakelen
Elke rol die ingeschakeld is, kan aan een gebruiker worden toegewezen. Je kunt rollen ook uitschakelen om te voorkomen dat ze worden toegewezen. Ga hiervoor naar het tabblad Rollen onder Werkruimte-instellingen , selecteer de rollen die je wilt uitschakelen en klik op Uitschakelen . Als je een reeds toegewezen rol uitschakelt, heeft de gebruiker die rol niet meer totdat deze weer is ingeschakeld.
Opmerking: Je kunt geen rol uitschakelen die is ingesteld als standaardrol .
Standaardrollen instellen
Wanneer je nieuwe gebruikers aan een werkruimte toevoegt, krijgen ze standaard automatisch bepaalde rollen toegewezen. Je kunt deze standaardrollen zelf instellen als je rollen naar keuze wilt toewijzen aan nieuw toegevoegde gebruikers.
Om standaardrollen in te stellen:
- Klik rechtsboven op de naam van uw werkruimte en selecteer Instellingen om de werkruimte-instellingen te openen.
- Selecteer op het tabblad Rollen ] de optie Standaardrollen instellen in de werkbalk.
-
Dubbelklik op het invoerveld of klik op het bewerkingspictogram.
Opmerking: U kunt Terugzetten naar standaardwerkruimte-instellingen selecteren als u de oorspronkelijke standaardrollen wilt herstellen.
- Selecteer een of meer rollen en druk op Enter , of klik op het selectievakje.
- Klik op Opslaan om te voltooien.
Als u standaardrollen wilt verwijderen, selecteert u de X voor elke rol in de lijst en klikt u op Opslaan .
<!--Use custom roles
Custom roles allow you to use a role that has specific capabilities that aren't available in standard roles.
They can only be created by Workiva Support Users. Contact your Customer Success Manager if you have questions about adding custom roles in your account.
<h3 id="h_01HNRVWCQFHW8YD2C5H317RFTA">Edit or archive custom roles</h3>Note: You can only edit or archive custom roles, not Workiva roles that are already provided in your solution.
If you want to edit an existing custom role, select the custom role and click Edit to edit its abilities.
Or if you no longer plan to use a custom role anymore, you can archive the role by clicking Edit and then clicking Archive.
If you want to restore any archived roles, go to the main Roles tab and click on Archived Roles to see a list of all archived roles. You can then click on an archived role and restore an archived role from there.